Ungt ledertalent fra Hokksund

Hokksund-gutten Vegard Ystenæs er nominert i kåringen av Årets Unge Ledere. – Det er selvfølgelig et stort kompliment å bli nominert, sier han.
Vegard Ystenæs

I år er det femte gang konsulentselskapet Assesit kårer de beste unge ledertalentene i Norge. Kåringen rangerer personer under 35 år og kårer det største ledertalentet i både næringsliv og offentlig virksomhet.

Vegard Ystenæs har vokst opp i Hokksund og bor i Mjøndalen. Han jobber som distriktsjef for Buskerud og Vestfold i Mesta AS og er blant de nominerte i årets kåring.

– Vegard har oppnådd økonomiske resultater og bygget en kultur som gir et godt arbeidsmiljø. Han nøler ikke, er klar i sin kommunikasjon og stiller store krav til både seg selv og de ansatte i avdelingen. Vi er veldig glade for at vi har Vegard med på laget, sier Vegards sjef, regiondirektør Irene Uldal Kaasa i Mesta.

Tør å satse
– I Mesta har de turt å satse på unge ledere som ikke nødvendigvis har så mye bransjeerfaring, men som kan bidra med annen kunnskap. Det er årsaken til at jeg har fått vokse som leder, sier Ystenæs som synes det er stas at arbeidsgiveren har nominert ham.

31 år gammel har han allerede i flere år hatt ansvaret for driften av de statlige veiene i Drammen og nordre Vestfold. I tillegg har han ansvaret for vintervedlikeholdet og å holde rullebanen åpen på Sandefjord Torp lufthavn.

– Det betyr at vi sørger for at veien brøytes om vinteren, klipper vegetasjonen langs veien om sommeren og driver generelt vedlikehold av veinettet slik at det er sikkert å ferdes, forteller han.

Han har vært i Mesta siden 2007. Da begynte han som trainee i selskapet. I to år flyttet han rundt i organisasjonen og fikk grundig kunnskap om virksomheten.

– Som trainee jobbet jeg med økonomi, HMS, kvalitetssystemer og planlegging. Perioden som trainee ga meg en bred erfaring fra mange steder, noe som var en stor fordel da jeg begynte som distriktsjef, sier han.

Distriktet han leder har 30 ansatte i tillegg til mange underentreprenører som jobber for Mesta på kontrakt.

Fått muligheter
Etter endt utdanning innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim ønsket han en jobb i en virksomhet hvor det skjer noe.

– Jeg ville se resultatet at det vi gjør hver dag. Når jeg kjører hjem til Mjøndalen på ettermiddagen kan jeg se langs veien om vi har gjort en god jobb eller ikke, forklarer Ystenæs.

I tillegg til jobben som distriktsjef får han muligheter til å utvikle seg og bidra i sentrale prosjekter i den landsdekkende bedriften.

– Mesta har prosjekter sentralt og over hele landet. Jeg får lov til å bidra på prosjekter med kreativiteten og kunnskapene mine. Det gjør at det alltid er utfordrende og spennende å gå på jobb, forteller han.

Han berømmer arbeidsgiveren for å ta vare på unge ansatte, men understreker at det er tøffe krav.

– Vi har en veldig profesjonell organisasjon rundt oss og det er veldig tydelige krav til resultater og den jobben som gjøres. Jeg trives med å jobbe målrettet for å få til ting og forbedre resultatene våre, forteller Ystenæs.

Tøffe utfordringer
Distriktet Ystenæs leder har de siste årene hatt flere utfordringer. Statens vegvesen tildeler kontrakter for fem år av gangen. Kontraktene er ute på anbud og for noen år siden mistet Mesta kontrakten på Kongsberg.

– Personalsakene er de mest utfordrende oppgavene. Det å si opp folk når vi mister en kontrakt eller intervjue og ansette folk når vi får mer å gjøre, er utfordrende og vanskelig. Men det er en del av jobben, sier han.

Om noen uker legger Statens vegvesen ut flere nye kontrakter for de neste fem årene, blant annet Kongsberg-kontrakten. Samtidig legges også kontrakten for Vestfold Syd og Hallingdal ut.

– Vinner vi de kontraktene vil vi mer enn doble omsetningen vår i distriktet og nå en omsetning på nesten 300 millioner kroner i året. Det er en ganske stor bedrift med mange ansatte og mye ansvar. Ikke minst er det spennende, sier han.