Trainee i Mesta – ny i nytt distrikt

Matias Line ble ansatt som trainee i Mesta rett før sommeren. I den første traineeperioden får han prøve seg i det nyopprettede Distrikt Rogaland.
Matias Line

Å være trainee i Mesta betyr at man får store oppgaver tidlig. Imidlertid får man også god støtte. Etter en introduksjonsuke sammen med de andre nye traineene er hverdagen i full gang.

- Jeg har virkelig blitt kastet rett ut i det. Arbeidsoppgavene har vært svært varierte og jeg har fått være med på de fleste prosessene i verdikjeden. Dette har vært alt fra kundekontakt og planlegging av vinterdrift til å være med ut på veien for å skifte skiltstolper og lappe hull i asfalten, sier Line.

Som trainee får man kunnskap om og innsikt i store deler av selskapet. Programmet er lagt opp med perioder hvor traineene jobber på flere ulike steder i organisasjonen.

- Akkurat nå varier oppgavene veldig og jeg følger distriktssjef Hilde Jørgensen i hennes daglige arbeid. Det betyr at jeg får være med på og får innsikt i det som skjer i ledelsen av distriktet samtidig som jeg også er med på planleggingen av vinterdriften med blant annet salt- og brøyteroder, sier Line.

- Å gå fra skolebenken og over i yrkeslivet kan være en stor overgang. Derfor er Mestas traineeprogram lagt opp med personlige mentorer og oppfølging slik at traineene skal finne seg til rette og bli trygge i den nye hverdagen, sier HR-leder og koordinator for traineeprogrammet Metha Leonhardsen.

Livet som trainee er mye bedre enn Line hadde forestilt seg og han mener Mesta er et veldig godt sted å være trainee.

- Jeg har bare møtt positive mennesker som har tatt meg godt i mot. Inntrykket jeg sitter igjen med er at Mesta er innovative, gode og markedsledende på det meste knyttet til vei, drift og vedlikehold. Det er et sted man får lov til å prøve nye ting, bruke det man kan fra før og får lov til å bli god. I tillegg skinner det igjennom at de ansatte er veldig stolte av jobben sin uansett hvor de er i organisasjonen, sier Line.

I tiden fremover skal Line fortsette arbeidet med å skaffe erfaring og utvikle seg til å kunne ta enda større utfordringer og ansvar i jobben. På kort sikt vil det si at Line skal være med å bidra i kalkulasjoner på jobber i distriktet.

- Det er også et mål at jeg skal kunne gå inn i rollen som planlegger og anleggsleder i Høgsfjord mot slutten av året for å avhjelpe i forbindelse med fødselspermisjoner der, sier Line.