Åpnet landets største driftskontrakt

Mesta har startet jobben med å drifte og vedlikeholde vegnettet i Telemark Vest, pilotkontrakten som er Norges største.

Kontrakten omfatter drift- og vedlikehold i åtte kommuner i Telemark og har en verdi på en milliard kroner.

– Det er alltid stort å vinne en kontrakt, men ekstra moro å vinne på kvalitet. Mesta er den største aktøren i bransjen, men vi vil også være den beste aktøren – på kompetanse, ledelse, maskinutnyttelse, miljø og gjennomføring, sier administrerende direktør i Mesta, Kurt Opseth.

Kvalitet og utviklingsfokus

Meste ble tildelt oppdraget på bakgrunn av kvalitet, på tross av at en konkurrent var lavere på pris.

– Statens vegvesen og fylket hadde satt opp en oversikt med seks kriterier som skulle teller utover pris. Dette handler blant annet om organisasjon, hvilke mennesker som settes på, prosjektledelse, erfaring og drifting, sier Kurt Opseth.

Kontrakten, som er en utviklingskontrakt, stiller eksempelvis krav til bruk av lærlinger, andel egenregi og miljøkrav til maskiner og utstyr. Den har en varighet på åtte år.

– Dette er den andre utviklingskontrakten i Region Sør. Vi er stolt av å ta tak i drift og vedlikeholdsfaget og utvikle det i tett samarbeid med entreprenørene og bransjen. Vi er avhengige av å gjøre det sammen, sier Ingmar Ulvenes som er prosjektleder i Statens vegvesen.

vest_telemark_20180910_1839

Kake og klipping

Den offisielle åpningen ble markert med «snorklipping» og «brøytebilkake» ved Mesta sine lokaler i Åmot. Snoren var for anledningen byttet ut med en kjetting spent opp mellom to hjullastere.

– Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid, og jeg vil ønske både mine kollegaer i Mesta og Statens vegvesen lykke til, sa Opseth før han sammen med Stein-Roger Nilssen i Statens vegvesen klippet kjettingen.

Med 35 dyktige nyansatte er det rundt 40 personer som skal drifte den store kontrakten. I tillegg er det en rekke underentreprenører med på laget.

Se NRK sitt innslag om kontrakten: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestafjells/DKTE99091018/10-09-2018#t=2m46s