Konsernledelsen og organisering

Mesta har fire landsdekkende forretningsområder: Drift og vedlikehold, Anlegg og spesialproduksjon, Elektro og Bane. På hovedkontoret sitter konsernledelsen, samt stab og støttefunksjoner.

Konsernledelse

Marianne Bergmann Røren

Konsernsjef

Utdannet jurist ved Universitet i Oslo. Arbeidserfaring som advokat i flere advokatfirmaer. 12 års ledererfaring fra Corporates & Institutions i Danske Bank. Hadde senest global rolle som COO i Danske Bank med ansvar for internasjonal virksomhet, forretningsutvikling og risikostyring, før hun kom inn som konsernsjef i Mesta 2019.

Røren er også styremedlem i blant annet Storebrand og Skift, og sitter i bedriftsforsamlingen i Telenor.

Se LinkedIn-profil

Pål Stange

Konserndirektør Økonomi og finans

Ansatt i Mesta siden 2019. Utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra INSEAD. Dette la grunnlaget for en karriere som finansdirektør både hos Aker Sykehus og Aleris. I Aleris hadde han ansvar for selskapets virksomhet både i Norge og Danmark. Han startet karrieren sin hos Norsk Hydro som investeringsanalytiker, og fortsatte videre i McKinsey som konsulent.

I tillegg til å dagens stilling som konserndirektør i økonomi og finans, er han styremedlem i Ecura.

Se LinkedIn-profil

Tonje Jensen

Konserndirektør Folk og bærekraft

Tonje kom til Mesta i 2022, etter åtte år i Circle K. Her hadde hun senest stillingen som Vice President HR Europe. Hun har lang erfaring innen HR-feltet og har tidligere jobbet i selskaper som Statkraft, Norges Bank og konsulentselskapet Capgemini. Hun har en bachelorgrad i Business management fra San Diego State University og master i Ledelse og organisasjonspsykologi fra Handelshøyskolen BI.

Se LinkedIn-profil

Line Torgersen

Konserndirektør Strategi og transformasjon

Line startet i Mesta i 2022 etter syv år i Danske Bank, hvor hun senest var COO for nordiske og internasjonale avdelinger. Hun har en bachelorgrad i Economics and Business Administration fra NHH og et års forretningsstudie fra Cass Business School.

Line sitter som styremedlem i Eksportfinans ASA.

Se LinkedIn-profil

Rolf Dale

Konserndirektør Kontrakt og produksjonsinnsats

Rolf har hatt en sentral rolle i Mesta siden 2007. Med ulike direktør- og lederstillinger har han vært viktig for Mestas utvikling. Han startet som leder og har hatt ansvar for både økonomi, IKT og prosjektstyring. Senere ble han distrikt- og regionssjef, før han gikk videre som direktør for Kalkulasjon og risiko. I 2021 ble Rolf konserndirektør for Kontrakt og Produksjonsinnsats. Tidligere har han jobbet i Hansa Borg Bryggerier og Siemens. Han er utdannet siviløkonom.

Se LinkedIn-profil

Kristin Folge

Konserndirektør Drift og vedlikehold

Kristin kom til Mesta i 2019 etter en lang karriere i eiendoms- og anleggsbransjen. Hun har blant annet hatt åtte år i det svenske boligutviklingsselskapet JM Norge med både direktør- og lederstillinger. Kristin er utdannet siviløkonom fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Hun er styremedlem i DNB Asset Management og Streamlines AS.

Se LinkedIn-profil

Bjørn Granviken

Konserndirektør Anlegg og Spesialproduksjon

Etter mange års erfaring med luftfart og skinner, kom Bjørn til Mesta i 2021. Tidligere har han hatt lederstillinger hos både SAS og Sporveien. Han har bakgrunn som pilot fra blant annet Luftkrigsskolen, og har en masterutdannelse fra BI. Senest jobbet han som leder i OSM Aviation Academy, et akademi for piloter.

I dag sitter Bjørn som styremedlem i Unibuss AS.

Se LinkedIn-profil

Oddmund Lefdal

Konserndirektør Elektro og RIAS

Oddmund har hatt en lang karriere i Mesta. Med bakgrunn som elektroinstallatør har han snart hatt 20 år i selskapet. Fra å starte på bakkenivå - til flere lederstillinger. I 2019 ble han tildelt ansvar for Elektro, som er et forretningsområde han selv har vært med å bygge opp fra bunnen av. Oddmund sitter derfor på en enorm kunnskap som er svært verdifull for Mesta. I 2022 ble ledelsen av Mestas datterselskap RIAS også lagt inn under Lefdal.

Se LinkedIn-profil

Styret

John Nyheim

Styreleder

Margrethe Hauge

Styremedlem

Catharina Hellerud

Styremedlem

Morten Karlsen Sørby

Styremedlem

Anne Marit Panengstuen

Styremedlem

Geir Krokå

Ansattrepresentant

Sigurd Storøy

Ansattrepresentant

Jarle Røksund

Ansattrepresentant