Trainee-program: En unik start på arbeidslivet

I år er det syv dyktige traineer som kickstarter karrieren sin i Mesta. Nå skaffer de seg erfaring for å bli selskapets neste leder eller fagspesialist.

Bred erfaring på kort tid

Trainee-programmet er en unik mulighet til å utvikle kompetanse, bli kjent med selskapet og få nye ferdigheter. Programmet varer i 18 måneder og deles inn i tre perioder. Her vil man få erfaring fra tre ulike forretningsområder og stabsfunksjoner.

Trainee Dimitry Vik (24) forteller at han både gleder seg til å utvikle seg som person og spille kollegaene sine gode.

Det blir også interessant å ha en så variert arbeidshverdag. Jeg har nok aldri utfordret meg selv på denne måten før, sier Dimitry som både har bachelor i Elkraft og fagbrev som elektriker.

Få leder- eller fagspesialiststilling

Programmet skreddersys og tilpasses hver enkelt trainee. Målet er å opparbeide nok erfaring til å tre inn i en leder – eller fagspesialiststilling.

Tamara Nicolaysen (31) har en master i Innovasjon og ledelse. Nå er hun klar for å vokse i selskapet.

Først, så ble jeg tiltrukket av Mesta på grunn av selskapets visjon og verdier. Så forsto jeg at trainee-programmet til Mesta er en unik mulighet for å få ledererfaring, forteller Tamara.

Siviløkonom Jonas Tjernshaugen (24) er også glad for mulighetene som finnes.

Man får en arbeidshverdag med bratt læringskurve. Det legges opp til et solid løp for å bli kjent med hele bedriften. Her er det mange karrieremuligheter, og jeg er sikker på at jeg vil finne stillingen som passer meg best, sier Jonas.

Ulik kompetanse gir rike innspill

Trainee-kullet reflekterer et bredt spekter av utdanninger. De har både bakgrunn fra bygg, statsvitenskap, elkraft, siviløkonomi, byggingeniør, og innovasjon og ledelse. Det gir selskapet flere øyne og uvurderlige innspill.

Kristin Nordlund (25) er utdannet byggingeniør. Hun mener at de forskjellige utdanningene ikke er en utfordring, siden Mesta gir rom for mangfold.

Jeg syns Mesta er et selskap som har plass til mange. Ikke bare når det gjelder forskjellige roller og stillinger, men også for ulike personer, sier trainee Kristin.

– Alle bedrifter har et ansvar

I tillegg til å jobbe med mangfold, er også bærekraft viktig. Hver dag jobber Mesta for å minske klimaavtrykket fra selskapet og bransjen. Dette engasjerer Johannes Richards (29) og Elisabeth Nystad Berge (22).

Alle bedrifter har et ansvar for å skape et bærekraftig samfunn, og her har Mesta et stort potensial for å være en frontfigur i bransjen, sier Elisabeth med bachelorgrad i statsvitenskap.

Mesta ønsker nemlig å gjøre en forskjell for naturen og miljøet. Da hjelper det med folk som engasjerer seg.

Bærekraft for meg betyr god utnyttelse av ressurser. I tillegg må vi forminske sløsing og skape produkter og holdninger som neste generasjon kan få god nytte av, forteller Johannes som har bachelor i bygg.

Bli med på laget

Traineeprogrammet hjelper nyutdannede til å bli Mestas neste leder eller fagspesialist. Vil du bli med og sikre en mer bærekraftig bransje?

Les mer på våre karrieresider