Fra BI til infrastruktur: – Relevant arbeidserfaring

BI-studentene Veronika Høgset (22) og Anna Camilla Øynes (24) har i åtte uker hatt internship i Mesta. Deres ulike masterutdanning har bidratt til gode innspill i selskapet.

Et ungt blikk utenfra på de utfordringer vi som selskap står overfor, bidrar til en spennende dynamikk, forklarer Mai Lawson Oldgard, konserndirektør for Organisasjon og Bærekraft i Mesta.

– Jeg fant tidlig ut at jeg ville søke internship. Det gir muligheten til å anvende det man har lært i praksis, samtidig som man får nye erfaringer. Annonsen til Mesta fanget interessen, og jeg søkte med en gang til økonomiavdelingen, sier Veronika som går master i økonomi på BI med hovedretning i finans.

Studentene er målbevisste og arbeidsvillige

Både Veronika og Anna Camilla er enige om at det er verdifullt å oppleve arbeidsoppgaver som er relevant for utdannelsen deres. Internship-ordning er også noe konserndirektør for Organisasjon og Bærekraft påpeker er verdifullt for organisasjonen.

– Nyutdannede bidrar til nye løsninger på de utfordringene vi som selskap står overfor. Her er det lav terskel for å dele både kunnskap og synspunkt. Det er viktig at vi gir interns som Veronika og Anna Camilla gunstig erfaring fra arbeidslivet, sånn at de også ser verdien av samarbeidet, sier Mai Lawson Oldgard, konserndirektør for Organisasjon og Bærekraft.

Å se at det man lærer på handelshøyskolen er nyttig i arbeidslivet føles motiverende, forteller Anna Camilla som går master i ledelse og organisasjonspsykologi på BI og har en bachelor i HR og personalledelse fra før av.

– Det er likevel stor forskjell på å lære noe på skolen og anvende det i praksis. Det har vært veldig lærerikt å jobbe sammen med så flinke og dyktige mennesker. Som intern i organisasjonsavdelingen har jeg jobbet med rekruttering, og fått deltatt i hele ansettelsesprosesser fra A til Å. Dette har vært helt gull for meg som ønsker å jobbe nettopp med rekruttering etter endt utdannelse, sier Anna Camilla.

– Sunt å prøve noe nytt

Da de begynte som interns hadde de lite kjennskap til infrastrukturbransjen. Mesta-logoen var tidligere kun et merke Veronika hadde sett langs og rundt veiene. Nå vekket det interessen da hun så logoen på internship-annonsen.

– Med relevant arbeidserfaring kun fra finansinstitusjoner, tenkte jeg at det var «sunt» å prøve noe nytt! Det viste det seg å være – nå sitter jeg igjen med verdifulle erfaringer og ny kunnskap fra en sektor som har vist seg å være veldig spennende og full av artige utfordringer, sier Veronika.

Selv om mye av arbeidet skjer ute langs veiene, er det også behov inne på kontorene. Bransjen trenger et bredt spekter av kompetanse som inkluderer økonomi, ledelse, kommunikasjon og HR.

– Her har Veronika og Anna Camilla bidratt aktivt og det er vi i Mesta svært takknemlig for, sier Oldgard.

Trykk her for å komme til våre karrieresider