Klart for fjellsikring-TV

Mandag er det premiere for dokumentarserien «Ras», som følger fjellsikrerne til Mesta. Den første av i alt 24 episoder ser du på Max klokken 21:30 på mandag.

Produksjonsselskapet ITV Studios har fulgt Mesta sine fjellsikrere de siste månedene, og resultatet er altså en TV-serie som presenteres slik til det norske folk:

«Hvert år blir norske veier stengt mer enn 1000 ganger på grunn av ras. Mens de fleste gladelig snur bilen og finner en tryggere vei, så finnes det også noen modige sjeler som har som jobb å gå rett inn i de livsfarlige rasområdene. Hver dag utfordrer de skjebnen for å sikre at vi andre er ute av faresonen. I serien Ras blir MAX med i hverdagen til de som lever av å holde veier, jernbanespor, hus og hjem trygge for fjellras. Seerne blir kjent med en helt spesiell gjeng på en helt spesiell arbeidsplass – som gir ny mening til begrepet åpent kontorlandskap.»

God mottakelse i Mesta

Prosjektsjef for fjellsikring, Erik Brenne, viste første episode til kollegaene under Mesta Spesialproduksjon sin samling på Geilo, og høstet stor applaus. Han håper at mange får med seg serien når den nå kommer på TV.

– Dette blir en flott serie som viser hvilke utfordringer fjellsikrerne våre møter på i hverdagen. De er ute i all slags vær og sørger for at viktige samferdselsårer holdes åpne, sier prosjektsjefen.

– Jeg håper folk flest får en større forståelse hvorfor veier stenger når slikt arbeid skal utføres. Det er tross alt et veldig viktig arbeid som skal hindre at vi trafikanter ikke rammes av nedfall når vi benytter veier og jernbaner i Norge.

Her er det bare å sette på serieopptak, kjøpe inn popcorn og glede seg til premiere.