Konsernsjef Marianne Bergmann Røren i Mestas arbeidstøy

Mesta søker bredt – melkebønder og lærere kan også bli prosjektledere

Mesta handler om mer enn tunge maskiner. Det handler om mennesker. Selskapet håper på å tiltrekke seg flere prosjektledere som vil bidra i samfunnsoppdraget om å få folk fram.

– I Mesta ønsker vi ansatte som har ulik bakgrunn og kompetanse. Dette kan være noe folk ikke tenker over, når vi lyser ut prosjektlederstillinger, sier konsernsjef i Mesta, Marianne Bergmann Røren.

Mesta vinner stadig flere oppdrag og tidligere i år meldte Mesta om tidenes anbudssesong. Det gir selskapet et behov for flere prosjektledere.

– I Mesta har vi en filosofi om at vi lykkes best når vi har ansatte med ulik bakgrunn. Derfor leter vi nå også etter folk med erfaring fra andre steder enn bygg og anlegg. Vi ser kanskje spesielt etter de som selv tror at de ikke passer inn i Mesta, fordi vi vet at det kan de gjøre. Har man for eksempel erfaring med prosjektledelse fra helsesektoren, oppfordrer vi til å søke, fortsetter Røren.

Prosjektledere er lagledere

Flere av selskapets prosjektledere har erfaring fra andre bransjer. Konsernsjefen mener at dette gjør Mesta enda bedre.

– For å være prosjektleder trenger du ikke nødvendigvis å kjøre brøytebil, men du må klare å få folkene dine til å spille på lag. Vi ønsker å vise at det finnes mange flere muligheter i denne bransjen, og at det er behov for ulike kvaliteter og egenskaper. Bygg og anleggsbransjen trenger mangfold og der skal vi i Mesta gjøre en forskjell, poengterer Røren.

Fra museumsformidler til fengselsbetjent

Mesta har snakket med flere prosjektledere om hverdagen deres – og hva som får hjertet til å banke.

– Det gjør meg veldig stolt når vi nå får løftet fram de ulike erfaringene fra noen av prosjektlederne våre. For eksempel har vi prosjektleder Trine Bingen som i nesten 20 år har jobbet som fengselsbetjent, før hun kom til Mesta. Vi håper slike historier inspirerer flere til å søke jobb hos oss, understreker konsernsjef i Mesta, Marianne Bergmann Røren.

Enkelt å søke

På Mestas karrieresider er det opprettet en egen side for prosjektledere. Her kan du lese om hva det vil si å være prosjektleder i Mesta, finne utlyste stillinger, og få informasjon om hvordan du kan søke.